Skip to main content

Tijdelijke lift S.P. Kuijperplantsoen in IJmuiden

By 7 april 2021Nieuws

Knap stukje vakmanschap bij opstelling tijdelijke lift S.P. Kuijperplantsoen in IJmuiden, onderdeel van de liftrenovatie bij 7 woongebouwen van Woningbedrijf Velsen.

In de week van 5 april starten we met de liftrenovatie in het S.P. Kuijperplantsoen. Ter voorbereiding bouwde de firma RECO een tijdelijke lift zodat bewoners hun bewegingsvrijheid houden. Veel bewoners gebruiken een rollator en/of scootmobiel en zijn afhankelijk van de lift.

Marc Burggraaff is projectleider Panmatig Onderhoud bij Woningbedrijf Velsen en vertelt: “ Woningbedrijf Velsen werkt samen met Bureau Veritas en de firma RECO en Kroom B.V. aan dit bijzondere project. Dit project is onderdeel van de 7 liftrenovaties die we nu uitvoeren. Met een dergelijk grootschalig liftrenovatieproject heb je niet dagelijks te maken. Daar tref je allerlei maatregelen voor, afhankelijk van het gebouw en haar bewoners, om de overlast voor bewoners zoveel mogelijk te beperken.”

“ Bij het S.P. Kuijperplantsoen stelden we de tijdelijke lift op aan de galerijzijde in de tuin van dit complex. Om overlast voor de bewoners en de omgeving van het seniorengebouw te voorkomen, troffen we een aantal maatregelen.
We stelden de hijskraan zo op, dat we de lift niet over het complex hoeven te hijsen. Dat betekent dat de hijslast niet over het gebouw gaat en we de woningen die zich daaronder bevinden, niet hoeven te ontruimen.
Ook maakten we een voorziening in de tuin van het aangrenzende zorgcentrum. Die voorziening zorgt ervoor dat de loslopende dieren van het zorgcentrum niet de tuin uitlopen. En dat de bewoners zich niet per abuis tussen de werkmensen begeven en zich kunnen bezeren. Zo beperken we de overlast tot het minimum.”