Skip to main content

Woningbedrijf Velsen helpt huurders bij energie besparen

By 10 oktober 2022Nieuws

De energieprijzen stijgen de pan uit, maar ook andere vaste lasten worden duurder. Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen. Woningbedrijf Velsen merkt dit ook. Veel huurders komen met vragen over energiebesparing en over betalingen.

De corporatie voelt met de huurders mee. “Er is begrip voor de situatie en we denken altijd met onze huurders mee,” zegt directeur-bestuurder Tamar Hagbi. “We willen graag dat huurders op tijd aan de bel trekken zodat we mee kunnen denken en ze op weg kunnen helpen.” Op de website staan veel tips en besparingsmogelijkheden. WBV werkt samen met EnergiekVelsen. Met behulp van een energiecoach en een gratis pakket met bespaarmiddelen helpen we huurders om bewuster om te gaan met hun energie.

WBV versnelt de verduurzaming van complexen. Ook versnellen we met het plaatsen van zonnepanelen, dit jaar nog 100 woningen en vanaf 2023 plaatsen we jaarlijks op 300 woningen zonnepanelen. Daarnaast zijn we druk bezig met goede isolatie voor onze woningen. Ons doel is om vanaf 2028 geen woningen meer te verhuren met een E, F of G label, tenzij er voor deze woningen concrete sloop/nieuwbouwplannen zijn.

Huurders die vragen hebben over onze duurzaamheidsplannen of over de energieprijzen kunnen altijd contact opnemen met het Woningbedrijf. Of een kijkje nemen op de pagina: stijgende energieprijzen.