Skip to main content

Woonwensen ouderen centraal op themamiddag

By 15 mei 2023Nieuws

09 mei 2023

IJmuiden – De ouderenbonden in Velsen organiseren op 25 mei vanaf 14.00 uur een bijeenkomst over het onderwerp ouderenhuisvesting. Ouderen van 65 jaar en ouder zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Tijdens de themamiddag staan de woonwensen van de ouderen centraal. De gemeente is gastheer en wethouder Sander Smeets zal de bijeenkomst aftrappen.

De ouderenbonden vinden het belangrijk dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen in een woning en woonomgeving die past bij de levensfase. Oud-burgemeester van Velsen Peter Cammaert en initiatiefnemer namens de ouderenbonden: “De themamiddag is een uitgelezen kans om te laten weten hoe de ouderen in de toekomst willen wonen”. Hij hoopt op een grote opkomst. “We gaan onder andere een bordspel spelen waarin uw woonwensen vragenderwijs worden verkend. In het programma is er ook voldoende ruimte voor ontmoeting. Dus ouderen in Velsen grijp uw kans en laat van u horen!”

Kansen voor ouderenhuisvesting

Nieuwbouw biedt kansen voor ouderenhuisvesting. Zowel voor huurwoningen als voor koopwoningen. Dit is de reden dat de ouderenbonden de samenwerking met Woningbedrijf Velsen en woningontwikkelaar AM heeft gezocht. Zij verzorgen gezamenlijk het programma.

Praat mee over toekomstige woning

Tijdens de informatieve middag nemen Woningbedrijf Velsen en projectontwikkelaar AM de ouderen mee in de woonvormen die er voor hen zijn. Maar belangrijker: zij kunnen aangeven wat ze belangrijk vinden voor hun toekomstige woning en woonomgeving. Daarom zien we u graag op 25 mei om 14:00 in de burgerzaal in het gemeentehuis. Opgeven kan per e-mail via het secretariaat van de ouderenbonden: secretaris@kbovelsen.nl. Graag de naam en het aantal personen vermelden.